گزارش کرسی آزاداندیشی با موضوع فرزند آوری آری یا خیر!
در این کرسی ،استاد موافق –خانم دکتر زهرا حسین خانی –بیان داشتند:در اسلام خداوند بر فرزندآوری تاکید داردوبرای موید سخنانشان به آیاتی چون؛49 شورا، 74 فرقان، 89-90 انبیا، 69 هود، 6 اسراء و 39 ابراهیم تمسک جستند. ایشان اظهار داشتند که در این آیات خداوند فرزند را هبه و نعمت نامیده است. سپس به روایاتی چون ازدواج سنت پیامبر خداست (نهج الفصاحه ص390) و به چندین حدیث از وسایل الشیعه ج20 استناد نمودند. تربیت فرزند صالح مثل باز نمودن حساب بانکی است که همواره باز است و می توان به آن ثواب افزود. در سطح کلان جامعه نیز مفید است و آنچه به عنوان منفعت های مادی ذکر می شود باعث دوری از منفعت معنوی می شود.
استاد مخالف، خانم فیروزی ابراز داشتند که تا قبل از پیروزی انقلاب، نفت در اختیار کشورهای غربی بود اما از پس از انقلاب که نفت در اختیار دولت اسلامی ایران قرارگرفت، با افزایش قیمت نفت، گمان بهبود اقتصادی فراگیر شد.
جمعیت نیز افزایش یافت به گونه ای که حتی فرزندان دوره 60 با فاصله ی یک و نیم سال از هم به دنیا آمدند، این افراد در دهه هفتاد به سن ازدواج رسیدند که جامعه با مشکلاتی از قبیل ؛ عدم وجود اشتغال،عدم وجود مسکن مواجه شد. همین امر افسردگی و خستگی افراد جامعه را به دنبال داشت.
در کل با افزایش جمعیت، سرانه معیشتی خانواده نیز به صورت ناچیز بین افراد تقسیم میشود، کودکان در خانواده های پرجمعیت از لحاظ عاطفی تامین نمیشوند.
کم خوابی، افسردگی و بیماری گوناگون جسمی برای مادر از جمله مشکلات دیگری است که در راستای افزایش جمعیت بوجود می آید.
در پاسخ خانم حسین خانی بیان کردند: با افزایش جمعیت ،احتمال تولد نخبگان در جامعه افزایش می یابدو هرچه تولد کمتر باشد این احتمالات نیز به حداقل می رسد.بیانات خانم فیروزی را مورد نقد قرار داده و بیان داشتند پنجره جمعیتی یا انفجار جمعیتی یک نعمت است که هر چند سال یکبار در کشورها رخ می دهد . این مشکل به بی کفایتی و بی تدبیری دولت بر نمی گردد بلکه ناشی از دخالت و ایجاد مشکلات از طرف کشورهای غربی و آمریکاست .کنترل شدید جمعیت در حال حاضر نیز از طرف نفوذی ها اتفاق افتاده است. درباره اشتغال نیز ایشان ابراز کردند: فرهنگ غلط کارمندی ، فرهنگ بدی است که نه در ایران بلکه در بسیاری از کشورها نیز اتفاق رخ داده است. مردم باید بیاموزند که مشکلات کشور را شناسایی و برای آن راه حل ایجاد کنند . کشور پرجمعیت باید کارآفرینان خود را افزایش دهد.خانم فیروزی نیز پاسخ دادند:با افزایش جمعیت سرانه معیشتی خانواده نیز به صورت ناچیز بین افراد تقسیم می شود .کودکان در خانواده های پرجمعیت از لحاظ عاطفی تامین نمی شوند. فرزند بیشتر عوارض کم خوابی را برای مادر بوجود می اورد ،افسرگی پس از زایمان ،افتادگی رحم ومثانه نیز از عوارض فرزند آوری بیشتر است.خانم حسین خانی نیز در پاسخ افزودند: در زمینه تربیتی مادران با تربیت فرزند اول به طور صحیح راه برای تربیت فرزندان بعدی هموار تر می کند. فرزند اول الگو برای سایر فرزندان خواهد بود.
استاد داور ،خانم زهرا مولایی بیان داشتندکه ؛ حدیثی از پیامبر وارد است که وی روز قیامت به زیادی امت خود مباهات خواهد نمود.
آمار شیعه با این کنترل جمعیت، رو به کاهش می رود و جامعه سنی جانشین شیعیان شده و مسائل سیاسی جامعه را در دست خواهد گرفت. اگر افزایش جمعیت رخ ندهد، باید به جای ساخت مدرسه و دانشگاه ، بیمارستان و آسایشگاه احداث شود.
آخرین نظرات