برگزاری نشستی با عنوان جنبش علمی؛ توسعه دانش، رویکرد گام دوم انقلاب اسلامی با حضور استاد گرامی، آقای حسین محمدی در سامانه سیما بصورت آنلاین.
ایشان به تبیین عنوان پرداخته و گفتند: بیانیه گام دوم در برهه خاص زمانی از طرف مقام معظم رهبری صادرشدکه افکار عمومی و اذهان نخبگان به سمت زوال انقلاب اسلامی پیش می رفت و با تبلیغات رسانه ای این مساله را گسترش داده بودند. در این میان بسیاری نیز دچار این خطا شده بودند که انقلاب به انتهای خود رسیده است . در چنین فضایی بود که مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم را مطرح نمودند و چشم انداز چهل ساله دوم انقلاب اسلامی را بیان کردند و این خط بطلانی بر تمام آن ذهنیت های خطا رفته بود. فضای صدور بیانیه گام دوم بسیار حائز اهمیت است و توجه به صدور بیانیه می تواند دلگرمی برای دلبستگان به انقلاب اسلامی باشد و آن ها را در راستای تقویت پایه های انقلاب اسلامی محکم تر و مقاوم تر کند.
در این میان باید نسبت رفتار ها و عملکردها با تمدن نوین اسلامی سنجیده شود، گاهی تلاش هایی صورت می پذیرد؛ اما چون در راستای هدف اصلی و غایی نیست این اعمال ارزشی نخواهند داشت و انگیزه ها و نیات در رفتار ها موثرند و این یکی از تفاوت های جامعه اسلامی با سایر جوامع می باشد.
پس غایت و هدف نهایی و هدف متوسط بر اساس بیانیه گام دوم این است؛ که کارها و عملکردهای علمی را با تمدن نوین مشخص نمائیم.
تمدن گاهی در مقابل فرهنگ قرار می گیرد؛ فرهنگ بخش نرم افزاری دستاوردهای بشری و تمدن بخش سخت افزاری این دستاورد های بشری است.
برای رسیدن به نرم افزار درست تمدن نوین اسلامی باید مبانی معرفتی غرب را نیز شناسایی نمود؛
از مبانی معرفتی غرب می توان به مساله اومانیزم اشاره کرد، در اومانیزم، توجه اصلی فقط به انسان است و خدا را در اداره جهان دخیل نمی دانند، محور قرار دادن انسان در تمام تحولات است.
در تمدن نوین اسلامی همه جهت ها باید در این راستا قرار بگیرد که انسان هرچه بیشتر تلاش کند تا خدایی شود. در تمدن غربی تمام تلاش ها بر این است که انسان مسلط بر محیط بشود.
دانش وقتی در خدمت تمدن نوین اسلامی باشد، این تمدن در راستای شکوفایی انسان در جهت رشد در مسیر تعالی کمک می کند.
امروز دانش در خدمت تمدن مدرن است و ما از بحث دانش عقب افتاده ایم. کشورهایی که در دانش پیشرفت داشته اند، دانش خود را از سایر مردم دنیا دور نگه می دارند و در اختیار آن ها قرار نمی دهند تا بوسیله آن بر سایر مردم کشورها تسلط یابند و دانشی را در اختیار سایرین قرار می دهند که وسیله سلطه شان نباشد .برای همین آنان مردم سایر کشورها را از دانش دور نگه می دارند.
از مسائل غیر معرفتی که مبنای ساختار و رفتار تمدن مدرن می باشد چند مورد است: 1- بحث انتظار دولت است.2- مشارکت مردم 3- تضارب آراء است که معمولا در قالب کرسی ها شکل می گیرد همان گونه که رهبر معظم در بحث تضارب آراء به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی
برای پیشرفت جامعه بایستی حرمت دانشگاهیان و حوزویان حفظ گرددو عملکردها را هدف غایی متناسب نمود.
در همین راستا با توجه به تأکیدات اسناد بالادستی مبنی بر ضرورت کسب، تقویت و… در حوزه علم و پژوهش، بر عموم ملت ایران است که همواره با مدنظر داشتن این اسناد به عنوان نقشه های مؤثر در راستای شناخت راه پیشرفت، تعالی و سعادت، در زمینه بهره گیری از علوم نافع، کارآمد، مؤثر و… تمام ظرفیت، استعداد، امکانات و… خود را به کار گیرند و همچنین تمامی صاحبان خرد به ویژه علماء، نخبگان، اندیشمندان و… ضرورت دارد تا با تبیین و تشریح همه جانبه موضوع علم و پژوهش، با بررسی، اتفاق و تجمیع نظرات خبرگی و کارشناسی، زمینه های پیشرفت در حوزه های علم، پژوهش و فناوری را فراهم سازند تا از این طریق، ضمن تحقق آرمان ها، اهداف و خواسته های مراجع بالادستی در حوزه علم و پژوهش، زمینه عزت و اقتدار اسلام و ایران اسلامی و همچنین ذلت دشمنان اسلام و مسلمین را بیش از پیش هموار سازند.
آخرین نظرات